Kolacja degustacyjna
Pałac Warlity ma zaszczyt przedstawić menu kolacji degustacyjnych, które są kulinarną przygodą przygotowaną przez Szefa Kuchni. Jest to propozycja kolacji 5 i 7-daniowej. Kolację możemy podać w restauracji, lub w kuchni, gdzie na oczach Gości Szefe Kuchni przygotowuje wszystkie potrawy.
Kolacja degustacyjna 5 dań
Amuse Bouche
Troć marynowana / kalarepa / limonka / miód / chrzan / śmietana / piklowana czerwona cebula / ciastko z sepią / burak /
Przystawka gorąca
Polędwica z suma / kapusta kiszona z kokosem / sos śliwka wędzona / puree z pasternaka / chili / oliwa szczypiorkowa /
Zupa
Kasztan / oliwa z nasturcji / bakłażan / ciastko z ziemniaka / espuma / gęś suszona /
Intermezzo
Lody wiśnia czekolada / sos wino czerwone-owoce leśne / cygaretka /
Danie główne
Pierś z kaczki sous-vide / konfitura z kapusty czerwonej / sos jeżyna-kawa inka / emulsja z dyni / kluska / oliwa z nasturcji /
Deser
Mus z gorzkiej czekolady i amaretto / ciasto migdałowe z cynamonem / konfitura z jagody z czerwonym winem /
- Kolacja degustacyjna 5-daniowa – 230 zł/ osoba
- Selekcja degustacyjna win 5 kieliszków – 130 zł / osoba
- Kolacja na wyłączność z Szefem Kuchni – 350 zł (dodatkowo)
Kolacja degustacyjna 7 dań
Amuse Bouche
Troć marynowana / kalarepa / limonka / miód / chrzan / śmietana / piklowana czerwona cebula / ciastko z sepią / burak /
I Przystawka gorąca
Pierogi z cielęciną / consome z ogórka kiszonego i podgrzybka / rozmaryn / kompresowana żurawina / puree z dyni /
II Przystawka gorąca
Kurczak supreme / puree z marchwi i imbiru / oliwa z musztardowca / pistacja / / sos trufla / emulsja z pomidora suszonego /
Zupa
Kasztan / oliwa z nasturcji / bakłażan / ciastko z ziemniaka / espuma / gęś suszona /
Intermezzo
Lody wiśnia czekolada / sos wino czerwone-owoce leśne / cygaretka /
Danie główne I
Polędwica z suma / kapusta kiszona z kokosem / sos śliwka wędzona / puree z pasternaka / chili / oliwa szczypiorkowa /
Danie główne II
Pierś z kaczki sous-vide / konfitura z kapusty czerwonej / sos jeżyna-kawa inka / emulsja z dyni / kluska / oliwa z nasturcji /
Deser
Mus z gorzkiej czekolady i amaretto / ciasto migdałowe z cynamonem / konfitura z jagody z czerwonym winem /
- Kolacja degustacyjna 7 daniowa – 270 zł/ osoba
- Selekcja degustacyjna win 7 kieliszków – 150 zł / osoba
- Kolacja na wyłączność z Szefem Kuchni – 350 zł (dodatkowo)
Rezerwacja: 89 522 73 26
Warlity Małe 8, 11-015 Olsztynek
Email: info@warlity.pl
Telefon: 89 522 73 26
Kom.: +48 515 434 007
'Przepiękne, zjawiskowe'
``Cisza, śpiew ptaków, szum jeziora i te leżaki na ruchomym pomoście...Dla mnie Bajka 😊 Uwielbiam to cudne miejsce.`` - Wioleta
'Po prostu rewelacja'
``Niesamowite wrażenie robi sam obiekt, a do tego te piękne otoczenie i oczywiście pyszne jedzenie. Czapki z głów za całokształt`` - Karol
'Cudowny wypoczynek'
``Wszystko dopracowane w każdym detalu. Masaż, sauna, sala kinowa i lampka wina przy kominku. Nie chciało się wyjeżdżać`` - Dominika
Sprawdź dojazd
do Warlit
Znajdziesz nas 190 km od Warszawy (jedynie ok 2:15 godziny drogi) oraz 150 km z Gdańska (ok. 1:40 godziny drogi). Z obu kierunków dojedziesz do nas główną drogą S7 ze zjazdem w Olsztynku lub Rychnowie.
Od lotniska w Szymanach dzieli nas 70 km.
Po prostu wyrwij się z miast i przyjedź do Warlit. Choćby na krótki, spokojny wypoczynek.