Contact

Via Appia Antica,
224, 00179 Roma, Italy
Email: reservations@yourdomain.com
Phone: +88 (0) 101 0000 000

side-area-cards

Follow us

Image Alt

Kuchnia  

Pachnąca świeżością, ciesząca kolorami natury, smakowita porami roku.

Kuchnia Warlity

Wyśmienite wieczorne posiłki

Doskonała, 4-daniowa kolacja w cenie pobytu pakietowego. Możliwość dodatkowego zamówienia dań z krótkiej, sezonowej karty Szefa Kuchni.

Warlity Kuchnia

Regionalne produkty

Wykorzystujemy ekologiczne owoce i warzywa dostarczane przez lokalnych producentów.

Chleb Warlity

Własny chleb i wędliny

Wyjątkowy piec plenerowy: pieczemy własny chleb, proponujemy doskonałe, wędzone wędliny i ryby.

Ognisko Warlity

Kolacje w plenerze

Weekendowe spotkania przy ognisku w parku lub przy piecu plenerowym. Wspaniała atmosfera i relaks.

Poznaj nasze aktualne menu

W ciągłej podróży ku nowym wersjom tradycyjnych potraw regionu Warmii i Mazur

Bliska jest nam filozofia równowagi życiowej ze wszystkim jej aspektami – również w stosunku do serwowanych posiłków. Serwujemy świeży, pachnący chleb, wędliny i ryby z naszej wędzarni, zioła bezpośrednio z ogrodu.

Grzyby, jagody i maliny zbierane są w okolicznych lasach. Wspieramy także mniejszych, lokalnych producentów, których produkty goszczą często w naszej kuchni. Zapraszamy na popołudniowe podwieczorki przy słodkich wypiekach.

Staramy się aby wieczorny posiłek był zawsze przeżyciem kulinarnym i składał się z 4 dań. W godzinach 13 – 16 można zamówić pozycje z krótkiej i często zmienianej karty naszego Szefa Kuchni.

W weekendy organizujemy ogniska oraz wieczorne kolacje w parku przy naszym piecu plenerowym (wypiek chleba, własne wędzone wędliny i ryby oraz potrawy w żeliwnych naczyniach inspirowane kuchnią śródziemnomorską). W weekendy zapraszamy również do restauracji gości z zewnątrz – w tym przypadku prosimy o wcześniejszą rezerwację telefoniczną.

Joanna Jakubiuk - Szefowa Kuchni

Podlasianka, która pokochała Warmię i Mazury. Niekwestionowany autorytet w dziedzinie kuchni tradycyjnej i regionalnej. Aktywistka kulinarna, czynnie działająca w ruchu Slow Food w Polsce.

Słynie z lepienia pierogów. Pasjonatka produktów lokalnych i rzemieślniczych. Na nich przede wszystkim opiera kartę restauracyjnego menu. Laureatka konkursów kulinarnych, w tym tych poświęconych kuchni tradycyjnej – Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów.

Opracowuje autorskie przepisy i potrawy, współpracuje z branżowymi magazynami o jedzeniu. Wychowanka Hanny Szymanderskiej i Jacka Szczepańskiego. To dzięki nim, w kuchni stoi na straży polskiej tradycji. Szczęście daje jej dobrze nakarmiony człowiek.

O swoim gotowaniu mówi, że chciałaby działać na swoich gości tak, żeby czuli łączność między miejscem, w którym są, kuchnią, którą się im serwuje, i sercem człowieka, który dla nich gotuje.

Joanna Jakubiuk

Sebastian Gołębiewski

Sebastian Gołębiewski

Współautor smaków, receptur i dań w naszej kuchni. Szef kuchni, konsultant gastronomiczny, wychowanek Kurta Schellera i Adam Chrząstkowskiego. Uczestnik i laureat wielu konkursów kulinarnych. Od wielu lat propagator i promotor polskich produktów regionalnych.

Pracuje po obu stronach gastronomicznej barykady szkoląc zarówno amatorów jak i profesjonalistów. Wie jak ważne są podstawy więc chętnie włącza się w projekty dedykowane dla młodzieży. Gotowanie z ludźmi i dla ludzi to dla niego nie tylko zawód. To przekazywanie doświadczenia i emocji zaklętych także w nowej odsłonie starych przepisów.

Razem z Joanną stworzyli duet – aby kuchnia Warlit na długo pozostała w pamięci naszych gości.

Kuchnia Szefa

To kameralna przestrzeń, stworzona specjalnie dla celów „private dining”, kursów i degustacji kulinarnych. Służy także jako personalne studio do twórczej pracy przy kreacji menu naszych Szefów Kuchni.
Miejsce idealnie nadaje się także na małe, zamknięte spotkania biznesowe.

Nasza Manufaktura W

Zainspirowana aromatami, bogactwem składników i produktów lokalnych. Obejmuje szereg produktów żywnościowych oraz rzemieślniczych wytwarzanych w Warlitach oraz u zaprzyjaźnionych artystów z regionu. Produkty opatrzone logo „W” można nabyć bezpośrednio w obiekcie oraz w dystrybucji na stronach wyspecjalizowanych sklepów.

Skontaktuj się z nami

NASZ ADRES

Warlity Małe 8, 11-015 Olsztynek

JESTEŚMY NA FACEBOOKU

ODLEGŁOŚCI

190 km z Warszawy – ok. 2:15 godziny drogą S7

150 km z Gdańska – ok. 1:40 godziny drogą S7

Sprawdź dojazd

do Warlit

Znajdziesz nas 190 km od Warszawy (jedynie ok 2:15 godziny drogi) oraz 150 km z Gdańska (ok. 1:40 godziny drogi). Z obu kierunków dojedziesz do nas główną drogą S7 ze zjazdem w Olsztynku lub Rychnowie.
Od lotniska w Szymanach dzieli nas 70 km.
Po prostu wyrwij się z miast i przyjedź do Warlit. Choćby na krótki, spokojny wypoczynek.

Oferty specjalne na skrzynkę email

To nie jest zwykły newsletter. Proponujemy specjalny lifestylowy magazyn Warlit, w którym przesyłać będziemy także oferty specjalne dla stałych gości, przepisy kulinarne naszego Szefa Kuchni oraz opisy innych ciekawych miejsc związanych z wypoczynkiem i zwiedzaniem. W każdym momencie możesz zrezygnować z subskrypcji.

Obiady Weekendowe w Warlitach